OM OSS

Numera ägs Fantasi Marina Källviken & Munkeby AB av Anders Persson. Han har valt att behålla personalen och kommer driva vidare verksamheten i samma anda som tidigare. Vi är genuint hantverkskunniga och har omsorg och kärlek till de båtar som anförtros oss. Vi erbjuder förvaring på land inomhus och utomhus, bryggplatser, service, båtvård, reparationer och olika slags ombyggnationer av alla typer av båtar på Fantasi Marina.

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig och din båt, tveka inte att ta kontakt!

Historia


Sedan båtbyggeriet startade år 1942 har vi skapat omkring 350 båtar i olika storlekar från jollar till 70- och 80-fots one-off yachts. Redan från början kom också efterfrågan av båtvård, service och reparationer, som fortfarande är vår huvudsyssla.

För reparationer och arbeten vintertid uppfördes tidigt ett magasin. Man tog hand om alla typer av träbåtar, från fiskebåtar till dåtidens lyxbåtar.

Men framförallt byggdes det båtar här förr. FANTASI-båtarna. Alltihop är dokumenterat i boken "Det vill gärna bli bra!" av Berit och Göran Valinder: Till skillnad mot andra konstverk, som enbart visas på utställningar under korta perioder, är Fantasi 37 ute på "seglande vandringsutställning" och alla har möjlighet att se konstverken. Över 80 båtar är byggda och alla är olika. Kundernas önskemål har påverkat varje båts design både inombords och utombords. Tillverkningen började 1974, men föregicks av flera års nytänkande av Fantasi 30 på 1960-talet. Tillverkningen pågick till 1997. Vallinder betecknar Fantasi 37 för konstverk - och Fantasi 44 för en fulländning. Den tog gestalt i mitten av 1990-talet som ett resultat av den nya båtbyggargenerationens egen fantasi och intensiva arbete. Det är en båt som väcker uppmärksamhet och beundran i varje hamn den lägger till. Många båtägare har sagt att detta är deras drömbåt och utan tvekan en segelbåt som överträffar många båtälskares vildaste fantasi.